Falder sneen, så er en hue pige en god idé

Lækker vinterhue til piger (foto: eventyrsport.dk)
Lækker vinterhue til piger (foto: eventyrsport.dk)

En hue er som udgangspunkt en rigtig fin måde at holde bedre på varmen på. Når størstedelen af ens kropsvarme stiger op gennem hovedet, så er det en god idé at isolere hovedet så meget som muligt.

De fleste huer er vævet eller strikket. Alligevel er der mange forskellige de typer af fibre, som kan bruges til formålet. Nogle huer er lavet af syntetiske fibre, som polyester. Polyester er lavet af olieprodukter, og er derfor et udtømmeligt materiale.

Selvom det er billigt at producere huer af polyester, så er materialet ikke specielt åndbart, hvilket er en ulempe, da størstedelen af vores kropsvarme stiger op i gennem vores hovedet.

Så selvom huen gerne skulle kunne holde på varmen på hovedet, skal den stadig kunne ånde en smule gennem materialet, for at huen bliver behagelig at gå med.

Nogle syntetiske materialer er bedre end andre. For eksempel har fleece en helt særlig egenskab til at holde godt på varmen, og samtidig tørrer materialet hurtigt.

Andre huer er lavet af vegetabilske fibre. Den mest anvendte fibre er bomuld, som kommer fra bomuldsplanten. Denne er mere åndbar, men er ikke nødvendigvis specielt blød at gå med. Dog er der forskel på, hvordan materialet er vævet, og dermed også hvordan det føles mod huden.

Huer til piger kan være vævet og syet i forskellige modeller

Selve udformningen af huer kan være forskellig. Nogle huer er såkaldte beanie, som er en tætsiddende hue uden kant.

Andre huer har en fold hele vejen rundt om hovedet. Nogle at dem har endda en lille skræm ud foran ansigtet lidt ligesom en kasket.

Der findes også huer med flapper, som går ned over ørene og sørger for ekstra varme til ørerne, som eller har det med at blive kolde om vinteren, da der ikke er meget blodtilførsel til ørene, og de heller ikke er isoleret så godt.

 Hvis du vil vide mere om hue pige, så se her

Find andre gode huer her:

Huer er livsnødvendige i den danske vinterkulde

Sørg for at hele familie kan holde på varmen med vinterhuer!

Share
This entry was posted in Børn, Hue, Udeliv, Vintertøj and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *