Tag et godt liggeunderlag med på campingturen

Med et liggeunderlag kan campingturen kun blive god (foto eventyrsport.dk)
Med et liggeunderlag kan campingturen kun blive god (foto eventyrsport.dk)

Campingure er en skøn og aktiv måde at holde ferie på, og det er hverken noget, der koster særligt mange penge eller kræver særligt meget. Et telt og en sovepose, og så er du godt kørende. Hvis du da altså også husker dit liggeunderlag. Der er nemlig ingen, der har lyst til at ligge på den kolde jord med små sten der stikker en i ens ømme ryg. Så kan en hyggelig tur med familien hurtigt blive et mareridt.

Det at have et underlag mellem sig selv og teltdugen, der ligger på jorden, har flere fordele. For det første giver et underlag støtte til din krop, så du i det hele taget ligger bedre. Dernæst skærmer underlaget mod den kulde og fugt, der kommer fra jorden. Selv det bedst regnsikrede telt kan blive udsat for en snigende fugt nedefra, og det er bare med at undgå, at det gør ens krop kold og klam, når man skal sove.

Der findes en lang række af forskellige liggeunderlag

Hvilken form for liggeunderlag, du skal have med på din tur, afhænger af forskellige faktorer. Der er det helt simple liggeunderlag i skum, der kan rulles sammen og klikkes på en rygsæk. Her er vi ovre i den meget spartanske udgave, men man kan sagtens ligge godt på et underlag af skum, og den største fordel må være, at liggeunderlaget intet vejer.

I modsætningen til det tynde underlag af skum, er der luftmadrassen. Den giver helt sikkert mere komfort, men til gengæld er den noget tungere. Det er ikke noget problem, hvis man for eksempel er i bil, men hvis man er på cykel- eller vandretur, kan det hurtigt blive problematisk med den ekstra vægt, og der bør man virkelig overveje, om man skal gå lidt på kompromis med komforten, så man kan komme hurtigere frem.

Se et stort udvalg af praktiske liggeunderlag her

Share
This entry was posted in Camping and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Tag et godt liggeunderlag med på campingturen

  1. Pingback: Sov behageligt og trygt med en letvægts sovepose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *