Det her skal du vide, når du kigger på camping telte

Et af de gode telte fra Outwell (foto eventyrspor.dk)
Et godt familie telt (foto: eventyrspor.dk)

Mange kender det godt. Man står i butikken med to angiveligt ens telte. Det ene koster 300 kroner og det andet 800 kroner. Begge har de plads til to personer. De er lige lange, brede og høje, og på billederne ser de også ens ud.

Så hvad skal man så vælge? Som så mange andre ting er kvalitet ofte også afhængig af pris. Derfor vil det dyre telt også være i en bedre kvalitet, men hvordan kan du se det, og hvor stor er forskellen.

Som udgangspunkt er det godt at kigge på, hvad teltet skal bruges til. Skal det med på Roskilde Festival i tre dage, hvor man ikke regner med, at det skal med hjem igen, eller skal det give læ over hovedet i den svenske ødemark i flere uger.

Camping telte skal gerne sikre en tør oplevelse

I den bedste af alle verdener vil begge ferietyper være solrige og tørre, men det er desværre ikke altid tilfældet. Derfor er det vigtigste som udgangspunkt, at teltet er vandtæt, eller det, der kommer tættest på, og at det samtidig er behageligt at ligge i.

Mange telte har to lag teltdug, hvor den inderste er tynd og kan sørger for, at der kan komme frisk luft ind og fugt ud af teltet. Ovenpå den inderste dug ligger der så en tættere dug, som skal holde vand og vind ude af teltet. De to lag rører ikke hinanden og skaber på den måde en kanal rundt om teltet, så der kan komme frisk luft ind i teltet fra bunden af dugen.

Så derfor skal man som udgangspunkt kigge sig om efter et telt med to lag dug, hvis man gerne vil være sikker på en tør oplevelse midt i regnvejret.

Derudover er der også forskel på hvor meget vand, en teltdug kan modstå. Dette måles i et vandsøjletryk, og står som regel oplyst på informationssedlen om teltet. Vandsøjletrykket indiker hvor mange millimeter vand teltdugen kan holde ude på et område på en kvadratcentimeter.

Hvis du vil vide mere om camping telte, så se her

Find flere slags telte her:

Et 6 mands telt skaber stabilitet og sikkerhed i naturen

Find et billigt telt til skovtur

Share
This entry was posted in Camping, Ferie, Telt, Udeliv and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *