Galapagos skal udforskes – tyve unge rygsække drager afsted

Eventyrlige ferier foregår med rygsæk, ikke kuffert (foto eventyrsport.dk)
Eventyrlige ferier foregår med rygsæk, ikke kuffert (foto eventyrsport.dk)

Spændte og fulde af forventning står de klar i lufthavnen. De har kun mødt hinanden få gange før. Til infomøder, hvor de har drøftet tilmelding, rygsække og pakkelister. Alt det praktiske er nu på plads, men foran gruppen på 20 står nu tre måneder i det sydamerikanske. Næste stop: Galapagosøerne, som ligger ud for Ecuadors kyst. Øerne på midten af verden er hjemsted for et rigt dyreliv på land og i Stillehavet. Gigantiske havskildpadder, der lever side om side med leguaner og pingviner. De unge rygsæksrejsende vil få naturoplevelser, de vil huske for altid.

Galapagos er kun den første destination. Rygsækkene kommer til at rejse mange forskellige steder hen – måske hele verden rundt. Rygsækkene bestemmer ikke selv, hvor turen går hen, men de får lov at komme med. Måske lånes en hjemvendt rygsæk ud til en ny, som vil se verden med egne øjne. Og så pakkes rygsækken igen, og den spændes fast på ryggen af en ny forventningsfuld globetrotter.

Hvad er forholdet til rygsækken?

Der er noget magisk over rygsække, som får lov til at se verden. Skulle man forvandles til noget andet end et menneske, ville det helt klart være sjovere at være en rygsæk frem for en kanin, som hver dag må sidde på samme plet i sit kaninbur.

Kaninen har sin base. Rygsækken er rodløs. Hvor kaninen får kærlighed hjemmefra, fyldes rygsækken af kærlighed til de mange steder af verden, rygsækken ser. Og menneskerne, som har rygsækkene på? De kommer forandrede hjem. Forhåbentlig ikke med rygskader, fordi de har båret for meget eller haft en rygsæk, som ikke passede dem. Forhåbentlig med nyt perspektiv på verden og hverdagen i Danmark. Forhåbentlig tilfredse med investeringen af tid og penge i rejsen. En dannelsesrejse, som mange vil misunde dem.

Rygsækken gemmes væk indtil næste gang eventyret kalder.

Udforsk rygsække til dit næste eventyr her.

Share
This entry was posted in Ferie, rygsæk and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *