Hvordan du vælger det bedste bælte til herren

Et godt herre bælte (foto: eventyrsport.dk)
Et godt herre bælte (foto: eventyrsport.dk)

Et bælte er en af de mest essentielle ting i en herres gaderobe. Derfor skal der også flere slags til at fuldende den. Men det kan være svært at vælge det, der passer, så her får du en lille guide til at finde det helt rigtige bælte.

To bælter

Den første regel er, at du skal have to bælter. Flere kan du selvfølgelig også have, men to bælter det ultimative minimum. Et smalt bælte til jakkesættene og et bredere til jeansene. Grunden til at det skal være smalt til jakke sættet, er at bæltestroppen er smallere i bukserne. Bæltet skal ’falde ind’ og ikke stikke for meget ud i forhold til resten af outfittet. Derfor skal du også holde dig til de sorte eller brune farver – alt efter hvilken farve jakkesættet har selvfølgelig.

Regel nummer to er, at bæltet skal have samme farve som skoene, eller i hvert fald næsten. Det vil sige, at har du et brunt bælte, skal skoene have samme brune farve. Og er det sorte sko, skal bæltet også være sort.

Praktisk

Er du ikke den formelle type, der ofte går i jakkesæt, er der mange andre slags bælter. De mere praktiske slags. Oftest kendetegnes de ved at være lavet af stof, hvor de pænere bælter er lavet i læder. Det er primært, fordi den slags bælter bruges af spejdere eller andre, der er meget udendørs, og det kræver et stærkere og mere holdbart bælte.
Er det den slags bælter, du skal bruge, er det ikke så vigtigt med farven. Ofte kommer de faktisk i mange farver som f.eks. orange eller grøn. Og så behøver det heller ikke matche skoene!

Når du køber bælte, skal du desuden overveje længden. Mange overser den lille detalje, og det er dumt, for så kan du risikere at komme med hjem med et bælte, der er for kort eller alt for langt. Så mål eventuelt lige din talje inden du køber bælte.

Se udvalget af bælter i mange farver, længder og former lige her

Her kan du finde en god herrejakke:

En god herre jakke til både sommer og vinter er et must

Selvfølgelig skal du have den bedste vinterjakke mænd

Share
This entry was posted in Bælte, Beklædning, Herre, Mode and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *