Kære mand – vær at vide, hvis du vil shoppe dametøj til konen

Læs det her inden du køber noget! (foto gundtoft.dk)
Læs det her inden du køber noget! (foto gundtoft.dk)

Før du gør noget; Du er på usikker grund, så glem alt, du tror, du ved om kvinder og tøj. For vores tøjsmag er lige så svær at afkode, som vores humør kan være. Det er første regel.

Det allerførste, du skal gøre, når du entrerer butikken, er at alliere dig med en ekspedient. Og selvfølgelig en kvinde af slagsen. Hun er dit vigtigste kort de næste 30 minutter, hvis dit tøjkøb skal ende med at falde i god jord hos din kone. Ekspedienten ved, hvad hun taler om og kender alt til kvindefiguren, så hun er et taktisk klogt valg, som du bør gøre brug af fra start.

Forsøg så at genkalde dig, hvilke snit og farver din kone normalt selv køber. Du kan også fortælle ekspedienten, hvad der er din kones fortrin (.. husk at det er de færreste kvinder, der selv synes, at numsen er deres fortrin. Vælg hellere f.eks. talje, skulder eller barm, det er langt mere sikkert). Så vil ekspedienten finde et stykke tøj, der fremhæver netop dette stykke krop.

Hvis i tvivl: Køb altid dametøj en størrelse mindre

En anden stor udfordring ved at købe dametøj er at finde den rigtige størrelse. Her kan du fortælle ekspedienten, hvis din kone har nogenlunde samme figur som en kendis eller, endnu bedre, snige dig til at pege på en af butikkens andre kunder, hvis figur ligner din kones. Husk at være diskret – ingen kvinder vil peges på, og slet ikke når de shopper tøj og er skrøbelige.

Duer ovenstående råd ikke, er der en meget gylden regel, du altid – altid – bør følge. Køb en lille størrelse. Ja, vi vil faktisk gerne narres til at tro, at du oprigtigt talt troede, at vi skulle have nederdelen i en str. small fremfor large. Det booster vores selvbillede, at du ikke kan se, at vi har taget lidt på hist og her siden, siden vi mødtes, og der var 10 kilo mindre af os.

God shopping!

Se et udvalg af dametøj her

Share
This entry was posted in Dametøj and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *